2014 – På leting etter...

 

overs

 

 

Første felles utenlandske biltur, i Østerrike! Og aldri så lite grann Tyskland, av praktiske grunner har vi bestilt fly tur/retur München. Forøvrig bruker Østerrike, i likhet med Norge, fjellene sine tungt i markedsføringen. Nora har erfaring fra landet noen år tilbake, og skal vise meg hvor høye og nasjonalromantiske fjellene er. Ellers er vi egentlig ikke veldig inspirert av “Sound of Music”, mer “Band of Brothers”!

 

HC tekst

 

Dag1Kl.03: Vi drar, mens Melvind piper… Det er bare å vende det døve øret til, det regner i alle fall ikke.
På veien inn blir det Bensin-, tisse- og frokostpause på Minnesund. Faen så glatt gulv på toalettet. Har ikke opplevd maken til problematisk krykkebruk siden Heiane Storsenter på Stord. Ikke like åpenbart glatt ellers inne på bensinstasjonen, men jeg tar ingen sjanser og kommer meg så vidt ut igjen, i snegletempo.

p lesmerbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Dag2Det ser ut til å bli bra vær i dag, så vi har så smått planlagt en utflukt med Nordkettenbahn, en fjellbane som skal være i gangavstand til hotellet.
Vi kommer oss ut kl.14 (det er ferie), vi gjør litt innkjøp til lunsj, studerer kollektivruter (hvor var det egentlig de sa på hotellet at vi skulle ta bussen), og prøver å komme oss ombord i en buss som ser ut til å gå noenlunde i riktig retning. Men var det ikke gangavstand?

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Dag3Det blir en rolig start i dag også, nærmere bestemt en regntung start, men til slutt får vi en fin og fotogen ettermiddag i gamlebyen, sammen med ganske mange (noen tusen?) andre turister…
Planene for dagen er ganske vage, men vi skal prøve å få med oss mesteparten av gamlebyen, og kanskje også se om vi finner et konditori eller to?

p lesmerbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Dag4Vi forblir bofaste i Innsbruck enda litt lenger, men vi har allerede før avreisen funnet en fin runde nedenom Italia, passende for en god dagstur. Dermed bærer det av sted sydover, via Øtzel-dalen vest for Innsbruck. Vi finner igjen den første universelt utformede sveve-banen som vi fant på nettet, men det er fremdeles litt tidlig for et langt avbrekk, og ikke strålende sol med blå himmel, så vi ser det an.

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Dag5Så er det farvel til Innsbruck. Turen går endelig østover, men i en enklere og kortere versjon enn opprinnelig planlagt, vi skal rekke Salzburg samme dag. Vi utsetter bl.a. å besøke Grossglockner, og kjører korteste vei, gjennom Tyskland forbi Berchtesgaden. Vi får dermed heller ikke tid til å bese oss i dette naturskjønne området, også kjent for å ha huset beryktede gjester for 70-80 år siden…

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

Dag6 Bussen går rett forbi hotellet, og de fleste bussene skal det visstnok være mulig å komme ombord i med rullestol, men hotellpersonalet høres ikke helt overbevisende ut, så vi blir usikre og tar for sikkerhets skyld bilen når vi skal inn til sentrum. Det viser seg at det helt sikkert ikke var det lureste vi kunne gjort.

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

Dag7I dag avslutter vi vår østerriske reise, og setter kursen tilbake til München og Tyskland. Været har ikke vært helt på vår side, så de store fjellpanoramaer har vi ikke fått studert i ro og blå himmel. Mange gondolbaner er det heller ikke blitt på oss, men da har vi jo noe til gode om vi skulle forville oss ned her igjen. Helt håpløst har det likevel ikke vært, jeg har fått beskue mange staselige fjell, og har også fått med meg mange av dem på minnebrikken. Flere av dem innenfra bilen i fart, det er fordelen med å være passasjer!

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Dag8Flyet går først tidlig på kvelden, så vi har ambisjoner om å få med oss en solid porsjon München før vi reiser. Men så skal man stå opp og kanskje spise litt frokost, sjekke ut, pakke bilen en siste gang, teste ut byens T-banesystem for å komme inn til (og tilbake fra) sentrum, og få rom for en aldri så liten lunsj før man kjører ut mot flyplassen igjen…
Veldig mye München med eller uten kamera blir det dermed ikke, men vi får da med oss en smakebit, og jeg står igjen med flere fotografier enn forrige gang jeg var i byen!

p lesmer

 
 

p forrige  p neste