Dag6 : Napoli (Herculaneum)

UKart6

 

Litt Napoli
Først noen små smakebiter av Napoli fra rekka før avreise.

Det er oppmøte ute ved bussene i dag, og da jeg får somlet meg ut (jeg har jo så god tid) oppdager at jeg er sistemann, og at bussene er klare til å kjøre. Føler meg plutselig som en nybegynner, jeg som har vært først ute ved alle de andre bussene… Jeg med meg tre glimt av Napoli fra bussen før vi er ute av byen.

Så Herculaneum

På et eller annet vis har jeg fått plass først i bussen i dag også.
Ferden til Herculaneum blir avbrutt av et stopp på et tradisjonelt turiststed som ødelegger flotte skjell for å lage tåpelige pyntegjenstander.

Jeg har valgt meg Herculaneum fremfor Pompeii av to grunner, jeg har hørt rykter om at Pompeii av enkelte (som jeg hverken har sett eller snakket med personlig) beskriver byen som en steinhaug, og fordi jeg antar (det høres mer rasjonelt ut) at Herculaneum kanskje er litt mindre plaget av turister…
Dessuten vil jeg jo gjerne være original, og jeg tror nesten jeg er den eneste i bussen som ikke allerede har vært i Pompeii, Herculaneum står som nr.2 på de flestes ønskeliste.
Ruinbyen ligger under en moderne (lands-)by, og er (ikke overraskende) merket som “not Wheelchair accessible”. Med krykker går det greit, uten at jeg får altfor mange YSB-kommentarer.
For første gang får jeg en radio som både henger fast i øret og som virker, dermed får jeg faktisk både brukt den til å få med meg litt informasjon, og til å kontrollere at gjengen min ikke løper alt for langt fra meg.
Jeg tar sjansen på å stoppe og ta noen bilder her og der, det er et mer begrenset område enn Roma dette her, og i verste fall vet jeg sånn omtrent hvor bussen befinner seg om jeg skulle bli stående igjen alene. Hva av det som jeg har tatt bilde av som er familieboliger, horehus, restauranter og toaletter har jeg ikke full oversikt over. Riktignok fikk jeg med meg mesteparten av guidingen, men jeg hadde likevel mest fokus på å komponere de enkelte bildene best mulig. Mer detaljert informasjon om byen kan man finne i gode bøker, eller opp til flere steder på nettet. Jeg kommer meg til slutt tilbake med gjengen, og får til og med kjøpt med meg et par suvenirer på parkeringsplassen.

Tilbake igjen

Apropos suvenirer: Vel tilbake ved båten ledes vi opp i terminalbygget, enda vi gikk i land fra 1.dekk. Har de flyttet landgangen opp mens vi var borte?
Neida, de vil bare ha oss til å handle i butikkene inne i bygget! Jeg blir litt irritert når jeg må gå to meningsløse etager opp og ned, men ignorer selvfølgelig som vanlig alle henstillinger om å ta heis.
Det blir nok heiskjøring med stolen senere i dag. Ombord overhører jeg en av mine medpassasjerer som nektet å gå omveien, ingen skulle lure ham til å bruke penger!
Jeg er helt på linje. Ikke når det gjelder det å ikke bruke penger, fordi det er noe jeg definitivt gjør på denne turen, men når det gjelder det å bli lurt til å bruke penger!
 

CompS6

p forrige  p neste