Dag4 : Livorno

UKart4

 

Morgenbilder og rundt i byen

Jeg har har med meg et par kartutsnitt fra Google, men har vel ikke gjort verdens mest grundige research, bortsett fra at jeg har skjønt at byen er verdt å bruke dagen på. Og at jeg ikke vil bruke store deler av dagen for å bli transportert et sted der jeg går i kø. De fleste forsvinner til Firenze og/eller Pisa. Litt over 10 er jeg inne i Livorno, jeg tar bilde av gateskiltet der bussen stopper, i tilfelle jeg må spørre om veien. Like ved får jeg tak i et mer detaljert kart hos turistinformasjonen, og jeg får spurt om båtturen jeg har hørt om. Jeg bestemmer meg fort for å ta sjansen, og kjøper billett på turistkontoret like ved. Forhåpentligvis gir vil den gi mange anledninger til bilder uten å sitte bak en glassrute. Det er riktignok ikke 200 meter å gå som det opplyses om, men drøyt 400 meter, men mannen fra turistkontoret som fører an går ikke faretruende fort. Med på turen er flere nordmenn som på nordmenns vis diskuterer sol, mat og alkohol.

Båtsightseeingen byr på mange murer og husvegger, som kan gi artige former og farger, men av og til noe mer. Slik som på en buss: Helt plutselig et Motiv (med stor ‘M’) på et øyeblikks varsel. Hverken bussen eller båten stopper og rygger tilbake, og sitter man på feil side så dessverre, ikke noe bilde. Tilbake på land blir mathallen det viktigste fotostedet, foruten en bygning som til min forbauselse er fullt av påmalte duer. Forbauselsen blir enda større når jeg oppdager at det er virkelige, fysiske duer. Hele huset er et eneste stort fuglefjell! Etter en stund skremmes alle duene vekk av et bilhorn, men etter et par minutter er de tilbake igjen. Et fascinerende, men skittent syn…

dag4film

FILM: Herregud, så kjedelig gate(liv)!

Ombord igjen

Etter 5 varme timer med krykkene, og en mathall der jeg bare ser og ikke smaker, er jeg endelig tilbake for lunsj rundt 3. Jeg orker ikke løpe ut igjen for å få en time til, det blir med én tur. Jeg nøyer meg med de obligatoriske rekkebildene, dessuten tar jeg stolen og får tatt en titt på det jeg aldri rakk forrige gang, minigolfen og klatreveggen.
Hadde vært kult og gått fra stolen og opp i klatreveggen, men etter årets beitoopphold har jeg parkert den aktiviteten.

Jeg satser tungt på solnedgangsbilder i kveld, så til slutt må jeg løpe opp for å rekke en dusj før middag. Jeg har endelig gitt opp alle fine middager, men i kveld hadde det uansett vært uaktuelt, jeg må forte meg ned og legge meg, i morgen skal jeg grytidlig opp for å bese “den evige stad”. Før jeg får lagt meg oppdager jeg imidlertid et vilt dyr i senga! Eller er det kanskje tamt? Såvidt jeg kan se har det ikke store hoggtenner, uansett knuser jeg det for sikkerhets skyld så fort jeg kan.

 

CompS4

p forrige  p neste