2009 – Rundt i middelhavet...

 

Utland heading4

 

 

En praktisk tur på amerikansk vis i Middelhavet! Les mer bakgrunnsinfo her.

 

UDag1Kvart over tre. 03.15.
For garvede turister er det en selvfølgelighet å stå opp på et slikt tidspunkt, for en amatør-turist med dårlig døgnrytme føles det nesten umenneskelig… Jeg sa “nesten”, jeg har vel strengt tatt opplevd verre ting! Bagasjen ligger allerede i bilen, og frokosten skal spises på veien, så jeg skal bare kle på meg og få med meg håndbagasjen ned i bilen.

p lesmerbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

UDag2I dag har jeg ikke noe transportmiddel jeg må rekke, så jeg kan i prinsippet sove så lenge jeg vil. Avtalen jeg egentlig hadde er nemlig avlyst. Det var riktignok ikke et fly det var snakk om i dag, men en buss, som skulle ta meg på turens første (og dyreste) ekskursjon. Jeg fikk imidlertid allerede tidlig på kvelden i går beskjed om at turen ikke hadde mange nok påmeldte. Sløvinger hele gjengen!

.p lesmer

 

 

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

UDag3I dag er det ingen avlysning av ekskursjonen, så det gjelder å følge med på klokken og ikke somle med frokosten. Det er riktignok ikke tidlig avreise, men jeg håper å få med meg litt av Villefranche også, før jeg setter meg i bussen. Etter gårsdagens opplevelse er jo den store skrekken at jeg bruker dagen et sted med færre gode motiver enn der vi allerede ligger til kai.

p lesmerbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

UDag4En ny dag, og en ny ekskursjon! Også i dag på en tid som gir relativt god tid til frokost, før jeg går av båten og inn i cruise-terminalen. Vi er i den største av byene vi besøker på turen, med en tilsvarende godt utbygd infrastruktur. Fra bussen skal vi beskue “Gaudís Barcelona”.

.p lesmer

 

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

UDag5Så er vi på selveste Mallorca, navnet jeg forbinder tettest med det mytiske “Syden”. Jeg må innrømme at da jeg opprinnelig planla å dra på et annet cruise, var fordommene mine mot Mallorca en av grunnene. Mallorca? Grisefester og tettpakkede strender? Det er (var?) sikkert mulig å finne noe liknende her om man absolutt vil, men da jeg fikk summet meg kom jeg på at det jo ikke var snakk om en ukes strandferie, men en dags besøk i den gamle byen Palma.

.p lesmer

 bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

UDag6 Cruisets siste havn, og fjerde ekskursjon. Dagens ekskursjon skal være av den rolige typen, og går til en fornuftig tid. Jeg har ikke turt å melde meg på de potensielt mer spennende turene, siden de eksplisitt ikke anbefales for mennesker med gangproblemer. Ikke dermed sagt at de hadde vært ugåelige for meg, men det er jo ikke sikkert jeg hadde fått lov å være med engang, slike vanskeligheter har jeg jo erfaring med fra før…

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

UDag7I dag er den gylne anledningen for meg til å være cruiseturist på alvor, ligge i boblebadet med paraplydrinker osv, osv. Hele dagen ute på sjøen, uten noen fotogen by som forstyrrer cruisepulsen. Men noen bilder må jeg jo få tatt i dag også, det er en stor båt og mange krinkelkroker å fange med kameraet.

.p lesmer

 

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

UDag8 Transporten til flyplassen går klokken 07.00. Dagen begynner med at jeg bråvåkner og ser på klokken: Den er halv syv! Har jeg ikke hørt noen av alarmene? Herregud, hvordan skal jeg rekke ut i tide? Så myser jeg litt nærmere på armbåndsuret, snur det 180 grader rundt, og ser at klokken er halv ett! Det er mindre enn en time siden jeg la meg. Etter å ha dobbeltsjekket at jeg har satt både mobilen og armbåndsuret på ringing, kan jeg synke bakover i sengen igjen, med puls i 120…

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 


p forrige  p neste